TV: Här åker Västeråseleverna till EU-parlamentet i Bryssel

Screenshot från video av Thoren Business School Västerås.

Eleverna blev inbjudna av EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt. Se tv-klippet här.

delningar

Ett internationellt utbyte, nätverkande på toppnivå och en exklusiv inblick i EU-högkvarteret i Bryssel. Det blev verklighet för 28 elever från Thoren Business School under höstterminen 2018, och nu har de publicerat en video av sin upplevelse.

– Det är inte alls många som får möjligheten att åka hit och att just TBS fått den möjligheten är ju spektakulärt, säger Molly Lindbom från TBS Västerås i videon.

Youth Parlament samlade under ett par dagar 700 skolelever från runtom Europa till EU-parlamentet i Bryssel. Thoren Business School Västerås fick under två fullmatade dagar en möjlighet till ett internationellt utbyte och nätverkande.

- Jag har upplevt den här resan som väldigt inspirerande och lärorik. Bara att komma in i den här atmosfären är ju helt otroligt, man känner sig väldigt vuxen, säger eleven Molly Lindbom.

Det var EU-parlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt som stod för inbjudan till resan och hon bjöd TBS-eleverna på en exklusiv inblick i EU-högkvarteret. 

- Hon lät oss ju se väldigt många olika delar av verksamheten på Europaparlamentet och vi fick träffa många olika människor. Det var häftigt att eleverna fick se helheten och lärorikt att de fick vara med i skarpa situationer som paneler, debatter och utfrågningar av politiker och att de där inte bara lyssnade utan även fick delta och vara med och ställa frågor, säger Jonatan Engström, lärare i samhällskunskap, historia och entreprenörskap på TBS Västerås, om resan och Anna Maria Corazza Bildts värdskap.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar