Pojke stal bilnycklar – körde in i polisbil

Arkivfoto: Larm-Soderhamn / Mostphotos

Pojken är nu misstänkt för ett flertal brottsrubriceringar.

delningar

Klockan 09.27 under lördagsmorgonen upptäckte en patrull en personbil i Irsta. Föraren visade sig vara en pojke, under 15 år, som ska ha tagit ett par bilnycklar från sitt boende i Möklinta och begett sig mot Västerås.

När pojken upptäckt polisbilen ska han ha kört rakt in i fronten på den, innan färden fortsatte in i en villaträdgård där det sedan tagit stopp.

– Utifrån att han var väl medveten om att han tagit bilnycklarna kände han nog att det var för hans skull som polisbilen befann sig där. Det var väl ett sätt för honom att smita därifrån, säger Linda Wideberg, presstalesperson, polisens ledningscentral Mitt.

Både personbilen och polisbilen blev skadade i samband med kollisionen. Polisbilen ska ha kunnat köras tillbaka för egen maskin, men personbilen ska ha behövts bärgas från platsen. Dock ska inga inblandade ha kommit till skada.

Pojken har efter händelsen tagits med till polisstationen för vidare förhör. Han är misstänkt för olovlig körning, vårdslöshet i trafik samt försök till grov misshandel.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar