Misstänkt tjuv sprang rakt in i polispatrull

Foto: Lennart Angermund, Mostphotos

Tonåringen hade varit inne på en fritidsgård och misstänktes ha fått med sig gods. På väg därifrån stoppades han av polis.

delningar

En dag i juni förra året larmades polisen ett ärende i Västerås där en person hade blivit slagen. I samband med att patrullen höll på att uppta förhör hörde de hur en man skrek åt en ungdom att denne skulle stanna.

Tonåringen var på väg i riktning mot poliserna och patrullen lyckades säkra honom. Han belades med handfängsel och fördes till polisfordonet.

Mannen som hade kommit springandes efter den nu 16 år gamle killen har efteråt berättat att han sett tonåringen befinna sig inne på en fritidsgård rotandes bland saker i hallen. Tonåringen, som inte hörde hemma på fritidsgården, är nu misstänkt för att ha stulit en plånbok innehållandes ett pass som fanns inne på fritidsgården. Plånboken hittades på 16-åringen när han visiterades. Tonåringen har i förhör erkänt brottet och han åtalas nu vid Västmanlands tingsrätt för stöld.

Pojken åtalas också för misshandel och ringa narkotikabrott då han samma dags ska ha slagit en person i ansiktet samt innehaft 0,12 gram cannabisharts. Misshandeln ska ha skett precis innan stölden och det var därför polisen befann sig på platsen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar