Förundersökning om polisingripande har lagts ned

Västerås sjukhus/Region Västmanland. Foto: Region Västmanland/Pressbild.

En manlig patient avled på Västmanlands sjukhus i samband med ett polisingripande 2014. Nu har riksåklagaren lagt ned förundersökningen.

delningar

Det var i december 2014 som en manlig patient avled på Västmanlands sjukhus i samband med ett polisingripande. Polisen hade kallats till platsen efter att mannen gått till angrepp mot sjukvårdspersonal och patienter. En förundersökning om vållande till annans död och tjänstefel avseende polisingripandet inleddes. I dag har riksåklagaren beslutat att lägga ned förundersökningen.

Utredningen har pågått i olika omgångar fram till nu men sedan hösten 2017 har utredningen letts av riksåklagaren. Riksåklagaren har nu gått igenom allt utredningsmaterial och prövat om det finns något orsakssamband mellan polisingripandet och mannens död eller inte. Utredningen har visat att mannen avlidit efter ett andnings- och hjärtstillestånd men det har inte gått att slå fast anledningen till att han drabbats av detta.

Mannens hälsotillstånd försämrades mycket hastigt alldeles i slutet av ingripandet och poliserna har då påkallat läkarvård. Riksåklagaren har gjort bedömningen att det inte kan påvisas något orsakssamband mellan polisingripandet och mannens död. Förundersökningen har nu lagts ner i sin helhet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar