Beskedet: Nu har höghastighetsladdare öppnat i Västerås

Pressbild.

Västerås knyter nu samman Oslo med Stockholm och Helsingfors i en korridor av höghastighetsladdare.

delningar

Det var den 7 mars som Fortum Charge & Drive och McDonald's öppnade den avslutande HPC-stationen i Västerås som knyter samman Oslo med Stockholm och Helsingfors med en korridor av höghastighetsladdare. Motsvarande 25 mils räckvidd på 10 minuter klarar laddstationen som mest. Även om fordon som klarar detta dröjer ett tag till kommer flera av de modeller som finns idag, med laddkapacitet upp till 150 kW, att kunna ladda betydligt snabbare jämfört med traditionella snabbladdare på 50 kW.

-Redan i början av 2017 berättade vi om vår ambition att etablera en laddkorridor med HPC-laddare för att knyta samman Oslo, Stockholm och Helsingfors. Detta är den sista laddaren i den korridoren och då de har kapacitet att ge 25 mils räckvidd på tio minuter skapas helt andra förutsättningar för långdistansresor, säger Tobias Henmark, Sverigechef för Fortum Charge & Drive i ett pressmeddelande.

De övriga HPC-laddarna i laddkorridoren öppnades under 2018. Anläggningen som ligger vid McDonald’s restaurang i Hälla, Västerås har förutom två HPC-laddplatser även två AC-platser med 22 kW effekt. Det innebär att alla elbilstyper, inklusive laddhybrider, kan laddas. Anläggningen är helt förberedd för ytterligare fyra HPC-laddplatser så att kapaciteten kan växa med marknadsbehovet.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar