App i samarbete med Västeråsklinik – kan utses till årets innovatör

Är en av finalisterna till årets innovatör i entreprenörsgalan Guldstänk.

delningar

Applikationen Operationskollen hjälper patienter och närstående kring en operation. Nu har appen nominerats som en av finalisterna till Årets innovatör på årets Guldstänkgala.

Den första versionen av appen togs fram tillsammans med ortopedkliniken i Västerås och nu sprids den över landet.

– Det är oerhört glädjande att vara nominerad. Vi sprider nu Operationskollen över landet och med det här i ryggen hoppas vi att kunna nå ännu fler, säger Jesper Hessius, läkare på sjukhuset i Västerås och grundare av Operationskollen, i ett pressmeddelande.

Genom att individualisera information och påminna om viktiga händelser i patientens kalender blir det lättare att göra rätt före, under och efter operationen.

– Med Operationskollen ser vi till att patienterna och deras närstående kan vara med och ta ett aktivt ansvar genom hela vårdprocessen kring en operation, i grunden skapar det förutsättningar för en både bättre och mer effektiv sjukvård, säger Jesper Hessius.

FAKTA

• Guldstänk är den årliga galan för entreprenörsskap i Västmanland. Efter att en jury gallrat fram finalister bland de nominerade är det till slut folkets röst som avgör vem vinnaren blir. • Jesper Hessius är läkare och apputvecklare och har tidigare gjort en rad appar till hälso- och sjukvården som t.ex. Pillerkollen. Han arbetar fortfarande kliniskt på medicinkliniken i Västerås och gör där specialisttjänstgöring (ST) inom internmedicin och kardiologi.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar