24Sverige lägger ner

De ekonomiska förutsättningarna blev för tuffa. ”Vi till tacka vår fantastiska personal, läsare, kunder och samarbetspartners för dessa fem år”.

29 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Tyvärr måste 24Sverige lämna ett mycket tråkigt besked – företaget har ansökt om konkurs.

Resan startade hösten 2014 med 24Kalmar. Under våren 2015 lanserades 24Nybro och året därpå 24Blekinge, 24Malmö, 24Kristianstad och 24Halmstad.

Under 2017 ökade takten med en expansiv tillväxtplan med lanseringar av nya orter. Vid den tidpunkten var vi tre större ägare då Nossevo Invest anslöt under vintern 2017 och Mittmedia gick in i bolaget senare under hösten.

Ett år senare, under hösten 2018 meddelade Mittmedia, mitt under expansionen, att de inte kunde vara med och satsa längre.

Det innebar att de ekonomiska förutsättningarna förändrades radikalt och 24Sverige behövde ställa om organisationen och minska på personalstyrkan.

Trots detta har journalistiken överlevererat och haft otroligt bra trafik under hela perioden, med ett särskilt lyft under våren 2019. Det visade att det journalisterna gjorde gav resultat.

– De gör ett makalöst bra arbete. Trafiken ökar konstant och maj 2019 var vår bästa månad någonsin och juni fortsätter i samma spår. Det gör att det känns ännu mer smärtsamt att lämna detta besked nu, säger Jeanette Lindström, vd för 24Sverige.

Vi har arbetat för att ställa om från budgeterat minusresultat till att gå plus från och med årskiftet 2019. Det har vi också lyckats med i det ackumulerade resultatet under våren. Vi hade hoppats på att få ta del av det nya mediestödet, där vi uppfyllde alla kriterier, men tyvärr fick vi avslag.

– Med detta besked gick luften lite ur oss och i samband med detta väljer även vår andra delägare att inte satsa mer kapital. Marknaden är tuff och det är en stor bransch i gungning, säger Jeanette.

24Sverige undersökte även ett vidare samarbete med Bonnier, som har tagit över kontrollen av Mittmedias andel i bolaget, men de avsåg inte att skjuta in mer pengar.

– Tyvärr ligger inte våra gratis lokala nyheter i linje med deras affärsstrategi. Med detta sammantaget så väljer LindMarkmedia, jag och försäljningschef Peter Marklund att inte ensamma fortsätta satsningen, säger Jeanette.

Nu har en konkursförvaltare tagit över bolaget och i nuläget finns det inget besked kring hur länge verksamheten kommer att fortsätta.

– Vi vill tacka vår fantastiska personal, läsare, kunder och samarbetspartners för dessa fem år. Det har varit fantastiskt roligt men också en stor utmaning. Tyvärr gick det inte längre och det känns sorgligt. Jag har varit väldigt ledsen inför att behöva fatta det här beslutet, säger Jeanette Lindström.

Nedläggningen berör följande sajter:

24Kalmar

24Öland

24Nybro

24Emmaboda

24Halmstad

24Varberg

24Falkenberg

24Malmö

24Uppsala

24Blekinge

24Kristianstad

24Helsingborg

24Ystad

24Trelleborg

24Västerås

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.